Tips: hoe werkt darten?

darts

Tegenwoordig is darten een populaire sport. De basisbenodigdheden hiervoor zijn dartpijlen en een dartbord. Veel mensen kunnen zich prima vermaken door te kijken hoe anderen deze sport beoefenen, maar het is nog leuker als je er zelf mee aan de slag gaat. Wij geven je graag handige tips voor tijdens het darten.

 • Heel erg veel oefenen
  Een van de beste tips die wij je kunnen meegeven is dat je ontzettend veel moet oefenen. Pak je dartpijlen en je dartbord en oefen tot je erbij neervalt. Je zult zelf merken: hoe vaker je oefent, hoe beter je zult worden in het spel.
 • Zorg voor een goede lichaamshouding
  Darten is niet simpelweg het wegwerpen van je dartpijlen, door een goede lichaamshouding aan te nemen, ben je beter in staat om de dartpijlen op de juiste manier te werpen. Een goede lichaamshouding is dus zeker cruciaal als je een succesvolle darter wilt zijn. Enkele voorbeelden van een goede lichaamshouding is bijvoorbeeld dat je de voorste voet altijd gelijk moet houden aan je gooiarm. Waar je rekening mee moet houding is dat je altijd stabiel moet staan als je de dartpijlen wegwerpt.
 • Let op je worp
  Het is mogelijk om in korte tijd je worp te verbeteren. Dit kan al na wat handige tips. Een minder worp wordt vaak veroorzaakt door de ‘eindzwaai’ van een worp. Probeer hier dus goed op de letten. Het is van belang dat jij je bovenarm tijdens de worp niet beweegt. Probeer enkel je elleboog te bewegen.
 • Stel doelen
  Er zijn diverse apps waar je gebruik van kunt maken tijdens het trainen. Denk bijvoorbeeld aan een handige app waar jij je resultaten en gemiddeldes in bij kunt houden. Dergelijke apps zorgen er op deze manier voor dat gemotiveerd blijft en doelen stelt.

Aan de hand van bovenstaande tips is het ook voor jou mogelijk om je succesvol bezig te houden met darten. Haal kwalitatieve dartpijlen en een dartbord in huis en begin vandaag nog met het oefenen van darten.