koolhydraten voeding joysport blogheader

Hoe pas ik voedingssupplementen toe?

koolhydraten voeding joysport blogheader

Er zijn veel verschillende vormen van voedingssupplementen. Je hebt pillen, poeders, capsules en drankjes. Deze zijn bedoeld om de dagelijkse behoefte aan te vullen. Ze bevatten verschillende stoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond en fit te blijven. Toch hebben de meeste mensen geen voedingssupplementen nodig, want ze krijgen al genoeg vitamines en mineralen binnen door het eten wat ze nuttigen. Echter jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen kunnen deze voedingssupplementen goed gebruiken. Met name vitamine D is een goede toevoeging voor hen. Ook voor sporters die aan krachttraining doen is het van belang dat zij genoeg vitamens en mineralen binnen krijgen voor het herstel.

Spieren

Je kunt de supplementen voor of tijdens het trainen nemen dit zorgt ervoor dat je lichaam zijn spiermassa laat groeien zonder dat er vet bij komt kijken. Ook worden de spieren hierdoor sneller hersteld dan zonder het gebruik van deze middelen. Dit komt doordat de spieren beter gehydrateerd blijven. Dit wil zeggen dat er meer vocht naar de spier toe gaat voor sneller en beter herstel. Door verschillende stoffen samen te laten werken kun je met deze voedingssupplementen jouw trainingsintensiteit verhogen en zo nog krachtiger worden

Soorten

Er zijn heel veel verschillende soorten supplementen die je kunt gebruiken als je gaat sporten. Hier bespreken we alleen degene die het meest voorkomen en het meest voor jou van toepassing zullen zijn.

  • Het innemen van eiwitten; Hiermee herstel jij je spieren sneller, iets waardoor je minder last hebt van spierpijn. Sommige mensen denken dat dit helpt in het groeiproces van de spier maar dit is niet waar.
  • Het innemen van Creatine: Dit is een stofje dat meer geschikt is voor de krachtsporters. Door de inname van dit stofje kun je de prestatie van een uurtje sporten verhogen. Het lichaam maakt gebruik van deze stof om je spier als het ware op te starten voor de spier koolhydraten gaat gebruiken.
  • Multivitaminen: Deze kunnen ook bijdragen aan een betere prestatie, en daarnaast worden deze stofjes snel opgenomen in je lichaam