Een studenten zorgverzekering, iets voor jou?

Een basisverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. Als je student bent dus ook. Als je bijvoorbeeld naar de huisarts moet of je hebt bepaalde medicijnen nodig, is dit natuurlijk niet gratis. Met een zorgverzekering dek je het meeste van deze kosten. Er zijn ook zorgverzekeringen die gericht zijn op jongeren en studenten, lees er hier meer over:

Er wordt vaak gedacht dat goedkopere zorgverzekeringen minder goed zijn. Dit is niet het geval voor de basisverzekering, deze zijn namelijk allemaal hetzelfde. Er kan een verschil zitten in de keuze die jij hebt om bepaalde zorgverleners te kiezen, zoals ziekenhuizen. Je kunt dit het beste even checken bij je eigen zorgverzekering. Daarnaast kunnen er grote verschillen zitten in de aanvullende verzekeringen. Als je kijkt naar fysiotherapie als aanvullende verzekering kan het aantal behandelingen dat vergoed wordt erg variëren, van 6 tot 42.  Sport je veel, ben je gevoelig voor blessures of heb je andere klachten waarvoor je terecht kan bij de fysiotherapeut? Dan kun je het beste gaan voor een zorgverzekering waarbij meerdere behandelingen vergoed worden.

Speciale doelgroep jongeren

Een aantal zorgverzekeraars richt zich specifiek op jongeren. Hierbij kun je als jongere een dekking aanvragen bij zaken waarbij de kosten hoog kunnen oplopen. Denk bijvoorbeeld aan de tandarts, brillen, lenzen en anticonceptie. Is dit interessant voor jou? Check dan even welke verzekeraars dit hebben.

Zorgverzekeringen vergelijken

Om erachter te komen of jouw zorgverzekering nog de beste zorgverzekering is, kun je het beste je zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen. Als je een aanvullende verzekering wil, kun je dat aangeven en wordt er gekeken naar welke zorgverzekering het goedkoopst voor jou is. Heel handig dus!

Overstappen of niet?

Vanaf half november is het namelijk weer zover, dan kun je overstappen op een andere zorgverzekering. Dit hoeft natuurlijk niet. Als je zorgverzekering nog goed bevalt en er hebben geen veranderingen plaatsgevonden wat betreft je medische kosten, is het waarschijnlijk niet nodig om over te stappen. Het kan natuurlijk altijd handig zijn om even te checken of een andere zorgverzekering goedkoper is, maar je bent niets verplicht!