koolhydraten voeding joysport blogheader

3 tips voor een gezonde en stralende glimlach

koolhydraten voeding joysport blogheader

Een stralende glimlach is goed voor je zelfvertrouwen, maar ook voor de mensen die naar je kijken. Denk bijvoorbeeld eens aan een sollicitatie. Als jij jouw stralende glimlach laat zien word je zeker al aangenomen! Wil je weten hoe je aan zo'n prachtige lach komt? Wij hebben 3 tips voor jou op een rijtje gezet.

 1. Gebruik tijdig een nieuwe tandenborstel
  Wil je graag een prachtige glimlach? Zorg er dan voor dat jij je tandenborstel op tijd vervangt. Doe dit elke 3 maanden of wanneer de meeste borstelharen beginnen te buigen en er versleten uitzien. Als dat zo is, dan weet je dat jouw tandenborstel binnen no-time moet vervangen. Als de borstelharen versleten zijn, verliest je tandenborstel zijn goede werking. Op deze manier voorkom je ook een slechte adem. Win-win situatie!
 2. Vergeet je tong niet mee te nemen
  Je tandenpoetsen doe je twee keer per dag, maar vergeet je tong niet mee te nemen. Hoe gek het ook klinkt, het goed poetsen van je tanden alleen, zorgt niet voor een frisse adem. Je tong heeft namelijk ook een belangrijke rol. De tong verzamelt namelijk de meeste bacteriën, waardoor je halitose kunt krijgen. Dit kan je onzeker maken, aangezien je niet meer een frisse adem hebt. Zorg er daarom voor dat je altijd je tong meeneemt tijdens het poetsen.
 3. Eet veel groente en fruit
  Er wordt altijd gezegd dat groente goed voor je is, maar het is ook nog eens goed voor je tanden. Door het eten van noten, rauwe wortels, appels en bloemkool houd jij je tanden schoon. Door het eten van rauwe groente en fruit kan het namelijk vlekken verwijderen van het oppervlak van je tanden. Hierdoor kun je tandplak eenvoudig bestrijden en is de kans op gaatjes minder groot.
  Werken deze tips niet? Neem dan contact op met een specialist.

Bron: vraagdetandarts.nl